Skip to content

Néha főzök. Néha borozok. És többnyire borral főzök.

  • Home
  • Receptek
  • Borok
  • Rólam
  • Blog
Tepsis fasirt talalvaG
Categories
  • Fehérbor
  • Főétel
  • Receptek
2021.05.04.

Görög tepsis fasírt

Ezt a receptet kb 10 éve halásztam ki egy főzőújságból, s azóta is virágkorát éli, mindig egy kicsit megújulva. Egyik hatalmas előnye, hogy nagyon lehet improvizálni, igazi maradékmentő. A másik az, hogy könnyű, gyorsan össze lehet csapni, elvan a sütőben és kb magától elkészül. A harmadik pedig, hogy elbírja a bort, sőt kívánja!

Read More
Steak tálalvaA
Categories
  • Főétel
  • Receptek
  • Vörösbor
2021.04.20.

A tökéletes steak receptje

Te is húsimádó vagy? Szerencsére ezekben az ínséges, karanténos időkben sem kell nélkülöznöd az éttermi minőségű fogásokat. Most viszont eljött a pillanat, hogy lakásétteremmé varázsoljuk otthonunkat, és megpróbálkozzunk egy kitűnő, medium steak elkészítésével. Próbáld ki te is, a bendőd hálás lesz érte!

Read More
Gombaszósz tálalvaT
Categories
  • Fehérbor
  • Receptek
  • Szósz / Mártogatós
2021.04.19.

Tejszínes gombaszósz

Elkészült a hús, de kissé száraz lett és fel kéne javítani? Esetleg van egy unalmas csirkemelletek és szeretnétek feldobni egy különleges szósszal? Akkor itt a megmentő, a tejszínes, boros gombaszósz! Rendkívül hálás fogás, nem nagyon kell méricskélni a hozzávalókat, pofonegyszerű és a végeredmény valami isteni!

Read More
Rakott kel tálalásaA
Categories
  • Fehérbor
  • Főétel
  • Receptek
2021.04.09.

Ajváros rakott káposzta

Az olasz kaják mellett a rakottak is gyakran felbukkannak nálunk a napi menün. Rengeteg variáció létezik belőlük és igen nehéz elrontani őket. (Bár nekem már sikerült…) Most egy gyönyörű, megtermett káposztával tértem haza a boltból, így rakott kelt főztem. Ajvárral. És természetesen borral.

Read More
Húsvéti foszlós kalácsH
Categories
  • Receptek
  • Sütemény / Pékáru
2021.04.03.

Húsvéti kalács

Ha húsvét, akkor kalács! És persze minden, mi szem szájnak ingere, hogy 4 napig folyamatosan tömhessük a hasunkat, és cukorsokkos állapotban heverészhessünk a TV előtt, buta filmeket és sorozatokat nézve. Esetleg csoki és tojás keresgélés az udvaron… Akármi is a terved, ezt a kalácsot ne hagyd ki!

Read More
H
Categories
  • Fehérbor
  • Főétel
  • Receptek
2021.04.03.

Húsvéti skót tojás

Valamiért a skót tojás régi kattanásom. Talán azért, mert sehol nem találkoztam még vele, s emiatt különleges, csak otthon elkészíthető, ünnepi fogásnak élem meg. Persze, ha már a tányéron díszeleg, az önmagában is egy örömünnep, hiszen akkor már túl vagyunk a nehezén… De a félbevágás után kicsorduló tojássárgája mindent felülír!

Read More
Bolognai cannelloniB
Categories
  • Főétel
  • Receptek
  • Vörösbor
2021.03.30.

Bolognai Cannelloni

A most következő bolognai ragus cannelloni receptet vendég bloggeremnek, Mátray Noéminek köszönhetjük. Aki természetesen borral főzött! (Hiába, madarat tolláról…) Ismét olasz ízek a konyhában, ezúttal egy különleges tésztafélével, a cannellonival.

Read More
Bazsalikom pestoP
Categories
  • Receptek
  • Szósz / Mártogatós
2021.03.29.

Pesto recept

Szeretnél te is elrepülni Olaszországba? Bár utazási lehetőségeink jelenleg meglehetősen korlátozottak, de ez az egyszerű olasz étel biztosan téged is elvisz Itáliába… legalább lélekben. Csupa egészséges hozzávaló, 5 perc alatt elkészül és kb ugyanennyi idő alatt el is fogy.

Read More
Párolt rizs tálbanA
Categories
  • Receptek
  • Saláta / Köret
2021.03.26.

A tökéletes párolt rizs

Párolt rizs, ugyan, tök egyszerű kaja, minek ehhez recept? Gondoltam sokáig naívan, és gyártottam évekig az ehetetlen rizseket. De egy kis kutatómunka segítségével végre sikerült elérnem a kívánt minőséget, amire végre megkapom a hőn áhított bókot, vagyis hogy “Nincs ennek semmi baja!”.

Read More
Mustáros tarja burgonya gratinnalM
Categories
  • Fehérbor
  • Főétel
  • Receptek
2021.03.25.

Mustáros tarja burgonya gratinnal

Szeretem a mustárral készült ételeket, különleges ízt tud adni az egyszerűbb húsoknak is. Nem igazán vonzódom a tarjához, de ez most olyan omlósra sikerült és olyan remekül el lett találva az ízvilág, hogy meg kell osszam veletek a receptet! A burgonya gratin pedig a ráadás.

Read More
Pizza és vörösborE
Categories
  • Főétel
  • Party kaja
  • Receptek
  • Vörösbor
2021.03.22.

Egyszerű pizzatészta recept

Igazi, ropogós pizza kemence nélkül? Tény, hogy sokkal egyszerűbb rendelni, de érdemes kipróbálni a házi készítésű pizzát is. Party kajának is kiváló, vagy ha nincs ötleted, mi legyen a hétvégi ebéd, gyúrd be a tésztát előző nap, másnap pedig 10 perc alatt süsd készre!

Read More
Zabkeksz tányéron, magvakkalG
Categories
  • Party kaja
  • Receptek
  • Sütemény / Pékáru
2021.03.18.

Gyömbéres zabkeksz

Régi, jól bevált reggelizős kekszem, a napi kávézás elmaradhatatlan tartozéka. Hűtőben egy hétig is eláll, ízlés szerint feldobható gyümölcsökkel, magokkal, csoki darabokkal… Édesítővel és reszelt almával diétás és szuper egészséges!

Read More
Burgundi marharagu tálalásaB
Categories
  • Főétel
  • Receptek
  • Vörösbor
2021.03.17.

Burgundi marharagu – Boeuf Bourguignon

Nem akarok zsákbamacskát árulni: a burgundi marharagu irtó macerás. De bármennyit is kínlódok az előkészítéssel, a mosatlan hegyekkel és 4 órán keresztül az étel-felügyelettel, általában az első falatnál tudom, hogy újra el fogom készíteni.

Read More
HummuszH
Categories
  • Party kaja
  • Receptek
  • Szósz / Mártogatós
2021.03.16.

Hummusz recept

Vannak időszakaim, amikor hónapokig tudom enni a hummuszt anélkül, hogy megunnám. Ha eddig te is nagyüzemben etted és vásároltad a hummuszt, érdemes megpróbálkoznod a házi verzióval, minimum olyan finom lesz, mint a bolti!

Read More
VörösborB
Categories
  • Bor
  • Vörösbor
2021.03.15.

Bor- és filmajánló

Mivel hamarosan Boeuf Bourguignont tervezek főzni, óhatatlanul is eszembe jutott a “Julie & Julia” című film, melynek egyik fő motívuma ennek az ételnek az elkészítése. Szóval muszáj volt megnéznem, talán egy kicsit inspiráció gyanánt, de leginkább egy pohár vörösbor melletti nevetgélés céljából.

Read More

Posts navigation

  • 1
  • 2
  • Next »

Keresés

Se sommelier, se mesterszakács

Szűcs Mónika vagyok, egy egyszerű webdesigner aki szeret jókat enni, borozni és főzni. És persze borral főzni. Blogom célja, hogy bevált recepteket osszak meg veletek, esetleg sikeres főzési kísérletezéseim eredményét tárjam elétek képekkel és pontos leírással. Valamint a receptekhez felhasznált és melléjük (vagy esetleg csak magukban) fogyasztott borokról beszámoljak nektek.

Olvassatok, egyetek, igyatok... és főzzetek borral ti is!

Kategóriák

Ebéd barátokkal

Címkék

alaplé bacon bazsalikom burgonya citrom csirke cukkini cukor darálthús fokhagyma gomba hagyma káposzta liszt marha menta mustár oregánó paradicsom/paradicsompüré rizs répa sajt tej tejföl tejszín tengeri herkentyűk tojás tészta vaj zabpehely élesztő

Legutóbbi bejegyzések

  • Tepsis fasirt talalvaGörög tepsis fasírt
  • Steak tálalvaA tökéletes steak receptje
  • Gombaszósz tálalvaTejszínes gombaszósz
  • Rakott kel tálalásaAjváros rakott káposzta
  • Húsvéti foszlós kalácsHúsvéti kalács
White Web Design Banner
Proudly powered by WordPress | Theme: Julia Lite by Pixelgrade
Menu