Rólam

Nem vagyok se sommelier, se mesterszakács, csak egy mezei webdesigner (White Web Design), aki szeret finomakat enni, borozni és főzőcskézni. És persze borral főzni.

Azért azt leszögezném, hogy nem alkoholista gasztroblogot szeretnék írni. Az “Én mindig borral főzök!” szállóige néhai Simon nagyapám sztorizásából lett kiemelve. A mondat vicces kétértelműségét kihasználva rátok bíznám a pontos értelmezést, hogy a bor tulajdonképpen az ételbe kerül, vagy a szakács gyomrába…bár végső soron mindegy.

A kép csak illusztráció. Nem (mindig) így szoktam főzni. 😉

Blogom célja, hogy jól bevált recepteket osszak meg veletek, esetleg sikeres kísérletezéseim eredményét tárjam elétek képekkel és pontos leírással. Vagyis a pontos leírással nagyon fogok igyekezni (és küzdeni), ugyanis Szűcs nagymamám hagyatéka, a “gondolomformán” főzés, amely szokást nagyon ügyesen sikerült elsajátítanom. Amit nagyképűen hívhatunk konyhai improvizációnak is, csak sajnos a receptek megörökítésénél ez nem annyira hasznos.

Emellett a receptekhez felhasznált és melléjük (esetleg csak magukban) fogyasztott borokról is be fogok számolni nektek. Bár ez a pandémiás időszak nem kedvez túlzottan a borturizmusnak (sem), de szívesen látogatok el hazai borvidékekre, ahol lelkesen kóstolom végig a helyi jellegzetességeket. Természetesen ezekről a bortúrákról is fogok nektek mesélni. És a borozással tarkított baráti összejövetelekről, nyáresti fröccsözésekről…

S hogy minél változatosabb legyen a kaja és recept felhozatal, alkalomadtán vendégbloggerek írásait is meg fogom jelentetni.

Enyit rólam, olvassatok, egyetek, igyatok… és főzzetek borral ti is!

Mellesleg szívesen fogadom a hozzászólásokat, véleményeket és új ötleteket, szóval ne tartsátok magatokban, írjatok bátran!