Bor- és filmajánló

Vörösbor

Mivel hamarosan Boeuf Bourguignont, azaz burgundi marharagut tervezek főzni, óhatatlanul is eszembe jutott a “Julie & Julia – Két nő, egy recept” című 2009-es film, melynek egyik fő motívuma ennek az ételnek a (sikertelen) elkészítése. Szóval muszáj volt újra megnéznem, talán egy kicsit inspiráció gyanánt, de leginkább egy pohár vörösbor melletti nevetgélés céljából. Nem mesélném el az egész sztorit, de természetesen a sütés-főzés és a blogolás kiemelt szerepet kap a történetben. (És milyen nagy igazság, hogy vajból sosem elég!) De röviden Julia Child életéről és a francia konyhaművészettel való megbarátkozásáról szól, valamint Julieról, az alkotói válságban szenvedő írónőről, aki elhatározza, hogy 365 nap alatt megfőzi Julia összes receptjét a könyvéből. Éhesen ne álljunk neki megnézni, túl jó kaják vannak benne!

Julie and Julia film részlet

Két óra önfeledt szórakozást ígért (és adott is) ez az igaz történeten alapuló, aranyos film, melyhez elengedhetetlennek tartottam megkóstolni egy üveg újonnan beszerzett, jóféle vörösbort. Csak amiatt, hogy holnap minőségi hozzávaló kerüljön a raguba…

Kiss Attila – Fauna (2018)

Újabban eléggé Lidl fanatikus lettem, s a különleges (nemzeti) ételek mellett hétről hétre megszállottan vadászom az éppen leakciózott, vagy beharangozott borokat. Most vörösre volt szükségem a burgundi marharagu miatt. Kiss AttilaGyöngyi“-je legutóbb kellemes meglepetés volt, így bátran emeltem le a polcról “Fauna” fantázianevű vörösborát. Nem bántam meg! Ezt az is mutatja, hogy mennyi maradt az üvegben.

Ígéret a borról: “Fejedelmi bíborszín és markáns karakter jellemzi ezt az érett vörösbort, amely cabernet sauvignon és cabernet franc frigyéből született. Fahordóban érlelődött 10 hónapon át, hogy enyhén füstös, nemes csokoládét idéző zamata felszínre törhessen. Méltóságteljes jellegét játékos, gyümölcsös, aszalt szilvás jegyek teszik egyedivé.”

Kiss Attila Fauna vörösbor

Teljesen hozta az elvártakat. Először vöröses-burgundis árnyalata fogott meg…gyönyörű! Ízre pedig valóban egy aszaltgyümölcsös, étcsokis, érett bort kaptam, melyben nem teng túl a sav, és szinte itatja magát. Részemről nagyon pozitív kimenetelű volt ez a találkozás, s ha továbbra is elérhető lesz kedvenc beszerzőhelyemen, valószínűleg néha be fog ugrani a kosárba. A mennyiség miatt sajnos a Boeuf Bourguignont nem tudja majd gazdagítani, viszont úgy érzem, tökéletes kísérője lesz a fogyasztás során.

Összegezve: ez a pincészet az említett 2 borával nálam már bizonyított, így bátran fogom keresni és vásárolni Kiss Attila további műremekeit is.

Bor: Kiss Attila – FAUNA
Cabernet Sauvignon (2018) 14% V/V
Ízvilág: Csokoládés-aszaltszilvás
Erőteljes, érett, kiegyensúlyozott bor
Ítélet: ***** Ajánlom és újra venném!

Képek forrása:

https://www.freepik.com/home

https://port.hu/adatlap/film/tv/julie-julia-ket-no-egy-recept-julie-julia/movie-103777

CategoriesVörösbor